Contact

E-mail: presidente@capimed.ro Telefon RO: 004 0737635601 Telefon IT: 00393484597924

Str. Aleea Parcului D11/14, 605200, Comanesti, Bacau, Romania

cod de inregistrare fiscala: 27289440

Formular acces:
Vizitatori
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterAstazi:30

Dragi cititori,

Articolele de pe blogul meu sunt legate de stirile din Diaspora Romaneasca, a  societatii civile, a evenimentelor din viata oamenilor si nu in ultimul rand a unor articole cu caracter profesional, in general  lucrurile de care sunt pasionata sau pe care le urasc si as vrea sa le schimb aici impreuna cu voi si sa le comentam.

Povestea acestui blog a pornit din dorinta de a va tine informati si de a va trezi interesul pentru povestile voastre sau de ce nu, a conationalilor nostri, care pentru un vis, o speranta sau un tel au lasat pe cei dragi acasa in Romania si au luat calea amara a strainatatii.

Urmarea? Buna sau rea, o vom prezenta impreuna si vom incerca sa-i sustinem, sa ii incurajam si de ce nu, sa incercam sa ii ajutam, iata astfel motivul de la care am pornit la crearea blogului.

Obstacole au fost multe si vor mai fi, realizari am avut si sper sa reusec in continuare sa mai am pentru voi. Este nevoie de multa munca, dar si de sprijinul vostru. Da!... al vostru,  al comunitatii romanesti din Diaspora si de oriunde v-ati afla acum.

Acest blog a fost realizat fara sustineri, facut din surse si fonduri proprii. Nu avem culoare politica, suntem un ONG, non-profit, format in anul 2010  cu sedii in Bacau (Romania), Asti, Roma si Palermo (Italia), putine o sa spuneti pentru cati romani suntem in Italia. Da, dar in munca de a crea acest Sindicat al vostru  nu am fost decat noi, noi cei care am dorit sa va sprijinim, care am format o echipa, un STAFF al Confederatiei C.A.P.I.M.E.D. Romania si ne regasiti chiar si aici pe acest blog, in o echipa profesionala de oameni cu suflet si cu raspunsuri doar si numai pentru voi.

Diaspora Romana nu este iubita de guvernamentali, este doar folosita inainte de alegeri, o stiu si eu, o stiti si voi. Nimic nou pentru noi, chiar daca dupa alegeri cu mii de promisiuni tot sclavi in tari straine ramanem ...

Acum e timpul sa revin la pagina noastra de prezentare. Sper ca ea sa ofere cititorilor informatii utile si sa arate asa cum v-ati dorit, unde vreau sa te defineasca pe tine si blogul meu.

Fanii blogului nostru cu siguranta vor sa afle cu certitudine mult mai multe despre noi, despre activitatea noastra, articolele noastre, prezente si implicari, istoric, evenimente, scopuri si proiecte in curs, deci este firesc sa fiti informati in timp real si nu doar, sa ne puteti vizita si in alte locuri unde puteti interactiona,  participa in dezbateri, discutii, comentarii si pe urmatoarele pagini de socializare:

Twitter: https://twitter.com/CSindicatul

Facebook: https://sindicat.capimed.ro/

Site-ul : www.capimed.ro

Acestea fiind descrise, pe pagina de bun venit, va astept pe acest blog cu istoria voastra, buna sau rea, trista sau de ce nu cu un final frumos, cu un succes, o pierdere, o dezamagire a ta sau a unui familiar, prieten, cineva drag tie sau de ce nu, a unui alt roman ratacind prin lume departe de tara mama si de toti cei pe care ii iubeste, ca si noi de altfel, noi cei de aici, de pe acest blog al nostru.

Eu sunt un calator ca si voi prin lumea mare de 33 de ani. Voi  ?

Presedinte – Fondator

Confederatia C.A.P.I.M.E.D. Romania

Carmen Luminita Andrei

Viata linistita romani calatori si aveti grija de voi oriunde v-ati afla!

 

 

Sindicatul Confederatiei C.A.P.I.M.E.D. Romania - ONG non profit fondata in baza  O.G n. 26/2000 numita "Confederatia C.A.P.I.M.E.D. Romania " in baza Hotarari Judecatoreasca a Tribunalului Moineti Romania Nr.4476/260/2010 si inegistrata la Camera dei Deputati Romania.

Cu Sediu Central Operative in Italia nominat Confederatia C.A.P.I.M.E.D. Romania " Asistenta si tutela a conationalilor din Italia") , fondata la  Palermo in 01.09.2014, Sediu Secundar la Asti in 13.03.2017 si Sediu Onorific la  Roma din 01.09.2016  ,CF 9730175082

Scopul si obiectivele Confederatiei C.A.P.I.M.E.D. Romania

-Confederatie care activeaza si tuteleaza drepturile omului in afara granitelor tari .

-Societate Civila constituita  in baza qrt.17 din Constitutia Romaniei .

-Tutelarea drepturilor romanilor din Italia - Dreptul legal de a munci in afara tari, impotriva abuzurilor si a violentelor de ori ce tip.

- Organizatie apolitica,non profit si fara scop de lucru.

NEWS:

 • Confederatia C.A.P-I.M.E.D Romania Cu Sediu Secundar (filiala) si reprezentanta legala din 01.09.2014 la Palermo (PA), Italia, CF 9730175082
 • Confederatia C.A.P.I.M.E.D- Romania inregistrata cu nr. 535 si acreditata cu nr. 149 in Repertuarul  Camera Deputati Romania Repertuar : www.cdep.ro/informatii_publice/ong.chest_aprobate
 • Confederatia .C.A.P.I.M.E.D. Romania prezenta si pe portalul Departamentul Romanilor de Pretutindeni.
 • Toate persoanele care adera la Confederatia C.A.P.I.M.E.D. Romania se pot regasi in tabelul " Membri participanti "
 • In  17.09.2015 Comunicat de presa "Vreau sa lucrez legal in Europa mea!
 • Confederatia C.A.P.I.M.E.D. Romania participa la prima sesiune 2016 cu proiectu pentru finantare "Vreau sa lucrez legal in Europa mea !".
 • Comunicat de presa  "Vreau sa lucrez legal in Europa mea !" MAE respinge proiect eligibil
 • Cu data de 15.06. 2016 a fost numit in functia de Rerezentant Asistenta Legala Penal Civila pe teritoriul Italiei  Av. Di Marco Maurizio . Mandat cu incepere din data imediata .
 • Vizita oficiala la Ministerul Afacerilor Externe in 27.06.2016, ora 15.00 intre Ministrul Dan Stoenescu  si Presedinte Fondator al Confederatiei C.A.P.I.M.E.D Romania Andrei Carmen Luminita,  la Bucuresti.
 • Din data de 15.09.2015 , Confederatia C.A.P.I.M.E.D. Romania este prezenta in Italia cu Sediul Central  Operativ la Palermo , reprezentand  romanii din Sicilia, cu Sediul Secundar la Asti reprezentand romanii din Piemonte si Roma pe cei din Lazio.
 • Sediile Operative National-Central si Secundare  ale Confederatiei C.A.P.I.M.E.D. Romania din Italia sunt urmatoarele : Roma, Asti si Palermo.
 • Prezenti pe portalul Departamentul pentru Romani de Pretuindeni  : www.dprp.gov.ro/web/comunitati-romanesti/